Detta är en av de godaste fiskgrytor jag ätit! Så mustig, så mycket smak och så färgglad. Citronmajonnäs klicken till är verkligen en höjdare! Servera gärna med ett gott bröd, som suger upp den goda såsen.
Instruktioner
- Skär fisken i stora tärningar. Finhacka vitlök och skiva löken tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna och strimla fänkål och squash. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i en stor gryta. Tillsätt alla kryddor och fräs ytterligare en minut.
- Häll på vin och buljong och koka upp. Tillsätt grädde och låt koka ca 3 minuter. Lägg ner resten av grönsakerna och fisken. Sjud i 3 minuter, tills fisken är klar och smaka av med salt. Strö gärna över lite färsk timjan.
- Citronmajonnäs:
Skrubba citronen och riv skalet. Pressa ur saften. Blanda ihop ägg, vinäger, senap och citronsaft i en skål eller mixer. Vispa i oljan, lite i taget tills såsen blir tjock och ljus. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med salt.
- Servera fiskgrytan i skålar med en klick citronmajonnäs och ett gott bröd.
Publicerat den
1 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar