Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik gryta på nötkött

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En improviserad gryta som blev riktigt lyckad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök, chilifrukt och vitlök. Stek mjukt och glansigt i margarin på medelhög värme. Lägg över till ett annat kärl. Strimla och fräs nötköttet. Salta och peppra. Lägg tillbaka den stekta löken i nötgrytan. Häll på vattnet och lite oxfond. Låt koka i 10 minuter.
  2. Slanta under tiden morötterna och koka dem nätt och jämnt mjuka i vatten.
  3. Rör ner creme fraiche och chilisås i köttgrytan. Krydda med paprikakrydda, allroundkrydda och spiskummin. Smaka av. Låt koka ytterligare 5-10 minuter. Blanda ner de kokade morotsslantarna i grytan.
  4. Servera gärna med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.