Smalmat smörgåstårta med bara 17 g fett per bit!
Instruktioner
- Mosa gorgonzolan väl och blanda med 4 dl kesella, smaka av med salt och peppar.
- Skär basilikablad, (spara några hela basilikablad för garnering) soltorkade tomater i små bitar och blanda med ricottaosten och 1 dl kesella, krydda med salt, peppar och cayennepeppar och blanda väl.
- Skär kanterna av landgångsbrödet. Lägg två skivor bredvid varandra på ett stort fat.
Bred ut ricottaröran på det första lagret, lägg över ett lager med bröd och bred ut ett lager av en tredjedel av gorgonzolaröran, resterande 2/3 sparas till garnering, lägg på ett lager till och bred ut den sista hälften av ricottaröran. Lägg på det sista lagret bröd.
- Täck hela tårtan med gorgonzolaröran, skär tunna skivor av parmesanosten och fäst dem runt om tårtan. Lägg ut coctailtomater, rulla prosciutton så den ser ut som rosor på toppen av tårtan tillsammans med svarta oliver och baslikablad och färsk timjan.
Publicerat den
24 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar