Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig gazpacho

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Bra att ha med på picknick i termos som håller kylan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela paprikan och ta bort alla frön och stjälken. Dela tomaterna och ta bort den vita innersta stjälken och kärnorna. Skala gurkan med en potatisskalare och dela den i mindre bitar. Dela löken och ta bort det yttersta skalet. Riv löken på rivjärn.
  2. Lägg paprika, tomatkött, riven lök och gurka i matberedaren. Ta bort kanterna på brödet och lägg i det mjuka innanmätet tillsammans med grönsakerna. Kör ihop allting till en puré.
  3. Pressa ner vitlöken, häll i vinäger och olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll över soppan i en tillbringare. Tycker du soppan är för tjock kan du lägga i några isbitar.
  5. Ställ in soppan i kylskåpet i ungefär 2 timmar så att smakerna hinner blandas ordentligt.
  6. Färdigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.