Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga amarettokakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Underbart goda är dessa frasiga och småsega kakor som går snabbt att göra. Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötter, socker och äggvitor i en matberedare tills nötterna är finhackade. Grovriv mandelmassan och blanda ner i omgångar i smeten, som ska bli jämn och utan klumpar. Blanda ner amaretto eller apelsinskal.
  3. Forma smeten med själv av matskedar till knappt äggstora kakor. Vänd ner dem i florsocker i en skål så att de blir pudrade runt om. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.