Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga bitar

 
  • Serverar: 0-50 portioner
Skriv ut

Julgodis med lite variationer. En godis som man inte kan ta bara en av, utan många. Smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Förbered: Skolla (förväll och ta bort skalet) och hacka mandeln. (går lika bra med flagad mandel som hackas lite) 2. Bryt chokladen i bitar. 3. Klä en långpanna med oljat bakplåtspapper. 4. Koka ihop: Blanda socker, grädde och smöret i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter. Rör om hela tiden. 5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt blockchokladen, låt smälta. 6. Tillsätt sedan den hackade mandeln och rör om. 7. Häll smeten på bakplåtspapperet och låt kallna/stelna. 8. Skär eller bryt i bitar. 9. Variation: Byt ut mandeln mot 100 gr kokosflingor eller uteslut den helt. Pröva gärna med olika blockchoklader, ljus, mörk eller vit. Kanske tillochmed choklad som är smaksatt med något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.