Galet goda bullar med kladdig Nutella!
Glutenfria.
Ställ bullformarna i muffinsbleck för extra stadga - då jäser bullarna fint på höjden.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt fiberhusk, socker, salt och stött kardemumma. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt mjölmix och arbeta degen. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Strö lite mjölmix på bakbordet, stjälp upp degen och arbeta samman den. Dela i två delar och kavla ut till ca 20x40 cm. Vispa samman smör och Nutella, bred på varje degplatta. Vik ihop, skär i 2 cm breda bitar och tvinna. Lägg i bakformar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter och pärlsocker. Grädda i ca 12 minuter.
Publicerat den
24 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar