Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga Nutellabullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Galet goda bullar med kladdig Nutella! Glutenfria. Ställ bullformarna i muffinsbleck för extra stadga - då jäser bullarna fint på höjden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt fiberhusk, socker, salt och stött kardemumma. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt mjölmix och arbeta degen. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Strö lite mjölmix på bakbordet, stjälp upp degen och arbeta samman den. Dela i två delar och kavla ut till ca 20x40 cm. Vispa samman smör och Nutella, bred på varje degplatta. Vik ihop, skär i 2 cm breda bitar och tvinna. Lägg i bakformar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter och pärlsocker. Grädda i ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.