Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga scones

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Enkelt att göra när man blir sugen på något gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingrarna, eller matberedare till en grynig massa. Tillsätt mjölk,grädde och crème fraiche och arbeta snabbt ihop degen.
  2. Dela degen i fyra delar. Platta ut delarna så dom blir runda kakor, ca: 15 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Skåra varje kaka i 4 delar, (som ett kors på varje kaka) med en mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter. Bryt isär kakorna och klyv dom i 2 bitar om du vill. Servera gärna med smör, marmelad och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.