Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrigt sega chokladrutor

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En kladdigt smarrig kaka som passar utmärkt till kaffet eller kalaset. Går hem i alla åldrar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smällt margarin och blockchoklad tillsammans i en kastrull på svag värme. Rör ner ägg, socker, salt, hackade nötter och mjöl.
  2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med smort bakpapper ca 20-30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader. Hacka blockchokladen och strö över den varma kakan.
  3. Sätt in kakan några minuter igen så att chokladen smälter. Bred chokladen över kakan, och om du vill mönstra med en gaffel innan chokladen stelnat så blir det även oemotståndligt för ögat.
  4. Skär upp kakan i rutor när den har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.