Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad fläskfilé med aromsmör

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smördegsinbakad fläskfilé med aromsmör

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa, krydda och stek filén runtom i lite smör. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Koka ur pannan med skyn.
  2. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Strimla paprikan.
  3. Fördela tapenaden, rucolan, basilikan och paprikan i en sträng mitt på smördegen. Lägg filen ovanpå. Pensla kanterna med äggula och rulla ihop till ett paket. Se till så att degen bara är dubbel vid skarven. Rulla runt smördegsrullen så att skarven kommer neråt, pensla med äggulan och strö sesamfrön över. Baka i ugnen 175 grader tills smördegen fått en fin färg.
  4. Blanda ingredienserna till aromsmöret.
  5. Skär försiktigt upp filén och servera med smör, skyn, lite grönsaker och klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jonwall81 16 oktober 2010

    skiter man ut smördegs rullarna eller!? skulle ju vara bra om du la ut fulständiga recept!

  • dersa 30 december 2011

    Väldigt gott blev det, fast jag hoppade över skyn..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.