Smördegsinbakad fläskfilé med aromsmör
Instruktioner
- Putsa, krydda och stek filén runtom i lite smör. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Koka ur pannan med skyn.
- Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Strimla paprikan.
- Fördela tapenaden, rucolan, basilikan och paprikan i en sträng mitt på smördegen. Lägg filen ovanpå. Pensla kanterna med äggula och rulla ihop till ett paket. Se till så att degen bara är dubbel vid skarven. Rulla runt smördegsrullen så att skarven kommer neråt, pensla med äggulan och strö sesamfrön över. Baka i ugnen 175 grader tills smördegen fått en fin färg.
- Blanda ingredienserna till aromsmöret.
- Skär försiktigt upp filén och servera med smör, skyn, lite grönsaker och klyftpotatis.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
skiter man ut smördegs rullarna eller!? skulle ju vara bra om du la ut fulständiga recept!
Väldigt gott blev det, fast jag hoppade över skyn..