Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta a'la Golden

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Smakrik och mustig smörgåstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna tårta är uppbyggd med 6 skivor som grund med 4 lager på höjden. Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehör till toppningen. De frysta räkorna lät jag tina i kylen över natten tillsammans med grunden.
  2. Börja med att skära bort kanterna på formfranskan och placera ut dem på bakplåtspapper 3 och 3 bredvid varandra. Jag valde att lägga bakplåtspappret på en större skärbräda i brist på annat underlägg. (Tips! Ta de 6 bredaste/tjockaste skivorna till grunden).
  3. 1:a lagret – Tonfiskröra Börja med att koka 2 ägg. Pressa sedan ur vattnet från burkarna med tonfisk i och skrapa ner tonfisken i en skål. Skala äggen och skiva dem åt båda hållen i en äggskärare för att få tunna smala bitar. Häll i äggen på tonfisken och blanda sedan ner 2 dl majonnäs + 1 dl crème fraiche. Se till att röran blir lagom tjock för att den inte ska rinna ut över kanterna. Salta och peppra efter smak. Rör sedan in lite citronsaft. Låt röran stå i kylen en stund för att den ska få stelna till lite. Smeta sedan på röran över hela grunden och var inte rädd för att slösa. Lägg på ett lager bröd.
  4. 2:a lagret – Pastej Skiva pastej och gurka i lagom tunna skivor. Placera ut leverpastejen tätt över hela tårtan. Lägg sedan gurkskivor ovanpå och avsluta med ett tunt lager majonnäs för att nästa lager ska kunna fästa bättre. Lägg ytterligare ett lager bröd på.
  5. 3:e lagret – Skagenröra Gröp ur burken med skagenröran och häll i den i en skål. Blanda i 1,5 dl crème fraiche för att fylla ut röran lite. Salta och peppra om så behagas. Nu är det dags för det sista lager bröd. Lägg på brödet och blanda sedan 2 dl majonnäs med 3 dl crème fraiche. Smeta röran på sidorna och ovanpå tårtan i ett rimligt lager, spara det som blir över ifall det behövs smetas på lite mer dagen efter.
  6. Sätt in tårtan i kylen och låt stå över natten. (självklart går det att göra klart tårtan på en gång)
  7. 4:e lagret – Dekoration/Toppning Dags att dekorera! Jag valde att sätta plocksalladen på sidorna av tårtan och äggskivor som grund för toppningen. Glöm bara inte att krama ur vattnet från räkorna innan du lägger på dem! Du väljer helt och hållet själv hur du vill dekorera men våga ösa på lite extra för smakens skull.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.