Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med champinjoner

 
Skriv ut

Vegetarisk smörgåstårta. Själva tårtan kan göras klar en dag före servering. Smörgåsmargarinet fungerar som “murbruk” och håller ihop tårtan. Dekorationen bör inte läggas på i förväg, utan strax innan tårtan ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka 300 g champinjoner, bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Låt dem svalna och kyl dem. Skär bort alla kanter på brödet. Lägg ut tre av landgångsbröden på en bricka. Bred pastej på brödet och lägg på bostongurkan. Bred ännu ett lager bröd med bordsmargarin och lägg med margarinet neråt, mot pastejen. Lägg skivorna på andra ledden än de första, så håller tårtan bäst.
  2. Bred på champinjonkrämen och lägg på ännu ett lager bröd, nu bredda på båda sidor. Lägg ovanpå champinjonkrämen och lägg på den skivade osten. Bred till sist och lägg på ett nytt lager bröd.
  3. Vispa grädden och rör ihop den med majonnäsen. Bred på gräddmajonnäs ovanpå och runt hela tårtan. Så här långt kan tårtan förberedas.
  4. Strö de stekta champinjonerna ovanpå tårtan. Hacka persiljan och skär purjolöken snett. Klappa in sidorna på tårtan med persilja. Skiva champinjonerna och fukta dem med citronsaft, lägg dem ovanpå tårtan över dom stekta champinjonerna och strö över purjolöken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.