Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans knäckiga päron- och mandelpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En ganska enkel paj, en slags smulpaj. Kan göras med andra frukter också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och tärna päronen. Smält smöret i en stekpanna och i med sockret. När sockret smält så i med päronen och låt koka tills de är mjuka.
  3. Rör rumstempererat smör med socker och vänd ner mjöl, vanillinsocker och havregryn. Rör så det blir en smulig massa. Lägg päronen i en pajform och smula över smuldegen. Strö ut den flagade mandel och in i ugnen.
  4. Låt den bli gyllenbrun ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.