Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med björnbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smulpajdegen till alla slags bär och frukt. Hon varierar kanel med ingefära eller kardemumma. Används hård frukt, t ex äpplen, som pajfyllning sänks värmen till 200° och tillagningstiden blir något längre. Hård frukt behöver heller inte potatismjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka mandeln grovt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, havregryn och vetemjöl.
  3. Lägg bären i en pajform och blanda med potatismjöl och kanel. Smula över degen med fingrarna.
  4. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • magdalenaan 8 april 2009

    Man undrar ju hur gott det blir med bara björnbär i en paj, inte det vanligaste men det var verkligen supergott tillsammans med smuldegen med mandel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.