Här är en lättlagad smuldegspaj som går att förbereda i god tid och lägga ihop precis inför serveringen. Blir det litet smulor över går de bra att spara i en burk med lock.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Mixa hasselnötskärnorna med mjölet i matberedare monterad med kniv. Tillsätt socker och kylskåpskallt smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
- Fördela smuldegen i en liten långpanna, 25x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
- Tina bären och blanda dem med sockret. Rör tills sockret smälter och bären börjar safta sig. Bären kan serveras både varma och kalla.
- Bryt smuldegen i bitar och varva med bären i portionsformar eller koppar. Pudra litet florsocker över och servera med en klick crème fraiche.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar