Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med trädgårdsbär och hasselnötstäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en lättlagad smuldegspaj som går att förbereda i god tid och lägga ihop precis inför serveringen. Blir det litet smulor över går de bra att spara i en burk med lock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa hasselnötskärnorna med mjölet i matberedare monterad med kniv. Tillsätt socker och kylskåpskallt smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
  3. Fördela smuldegen i en liten långpanna, 25x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Tina bären och blanda dem med sockret. Rör tills sockret smälter och bären börjar safta sig. Bären kan serveras både varma och kalla.
  5. Bryt smuldegen i bitar och varva med bären i portionsformar eller koppar. Pudra litet florsocker över och servera med en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.