Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbakad limpa med fröfyllning

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Snabbakat fröbröd som är väldigt gott, nyttigt och hållbart. Du kan testa dig fram till din egen favorit-fröblandning. Glutenfritt och laktosfritt. LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa valnötter och sesamfrön till ett mjöl i en matberedare eller med stavmixer. Blanda alla torra ingredienser i en rymlig degbunke. Vispa samman ägg och créme fraiche separat. Blanda allt till en lös deg. Täck över degen och låt den stå och svälla på varm och dragfri plats ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smörj en 1½ liters brödform. Strö sesamfrön i formen så fastnar inte brödet så lätt. Häll smeten i formen. Strö över lite valfria frön och kärnor på brödet.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 80 minuter. Täck med aluminiumfolie om brödet får för mycket färg. Ta ut och låt brödet kallna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.