Snabbakat fröbröd som är väldigt gott, nyttigt och hållbart.
Du kan testa dig fram till din egen favorit-fröblandning.
Glutenfritt och laktosfritt. LCHF.
Instruktioner
- Mixa valnötter och sesamfrön till ett mjöl i en matberedare eller med stavmixer. Blanda alla torra ingredienser i en rymlig degbunke. Vispa samman ägg och créme fraiche separat. Blanda allt till en lös deg. Täck över degen och låt den stå och svälla på varm och dragfri plats ca 10 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en 1½ liters brödform. Strö sesamfrön i formen så fastnar inte brödet så lätt. Häll smeten i formen. Strö över lite valfria frön och kärnor på brödet.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 80 minuter. Täck med aluminiumfolie om brödet får för mycket färg. Ta ut och låt brödet kallna under bakduk.
Publicerat den
26 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar