Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbakade saftiga äppelrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jag har under senare år blivit tokig i långpannekakor, eller "rutor", som jag och många andra kallar dem. Praktiska att trava på varann i glasskartonger när man t ex ansvarar för fikat i kören, vilket jag gör ett par gånger per termin. Här är en säkerligen väldigt god äppelruta från Allers nr 33/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och mjöla en långpanna, ca 30x40 cm.
  3. Smält matfettet i en stor kastrull. Ställ åt sidan att svalna något. Rör ned socker och ägg och rör smeten slät. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör åter massan slät. Bred ut smeten jämnt i formen.
  4. Skär äpplena i tunna klyftor. Äpplen med tjocka skal bör skalas. Lägg ned klyftorna i en plastpåse, tillsätt socker och kanel och skaka samman allt lätt. Tryck ned klyftorna lätt i smeten och strö över flagad mandel.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Skär upp i rutor då den kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.