Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snodda morotsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta vackert orangegula bröd har rårivna morötter och messmör i degen. Messmöret är även gott på smörgåsarna. Klipp gärna över rikligt med smörgåskrasse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Skala morötterna. Finriv dem på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
  3. Tillsätt resten av degvätskan, morotsriv, messmör, salt, vetegroddar, vetekli och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt sedan degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut varje bit till en rulle, ca 40 cm lång. Sno ihop rullarna två och två till bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  6. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Pensla bröden med kallt vatten. Strö över lite vetekli. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.