Härligt smarriga vetebullar med philadelphiaost och apelsinmarmelad!
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i 30-40 minuter.
- Ta upp degen på möjat bakbord och arbeta den smidig. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på osten och marmeladen, strö över den malda mandeln. Rulla ihop och skär varje rulla i ca 12 skivor.
- Sätt ugnen på 225-250 grader.
Lägg skivorna med snitt ytan uppåt och låt jäsa i 30-40 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar