- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Bullar som smakar bäst nygräddade, gärna med smör och ost. De är glutenfria.
Instruktioner
- Rör ut jästen med vattnet och blanda ner fiberhusk.
Låt stå och svälla 10 minuter, medan du river osten.
- Fortsätt degsättningen med torkad oregano, salt och 4 dl mjölmix och den rivna osten. Arbeta samman degen och häll i ytterligare 1 ½ dl mjölmix.
- Strö litet mjöl på bordet och häll ut degen därpå, Rulla ut degen till två längder och dela upp varje längd i 6 bitar. Forma runda bullar och lägg på plåt. Låt jäsa 35 minuter.
- Pensla med vatten och strö eventuellt litet oregano på varje bulle. Grädda mitt i ugnen i 250º, ca 10 minuter till lagom färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- De går bra att frysa.
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar