Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snurror med äpple och citron

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sätt snurr på degen med dessa goda snurror fyllda med citronsmör och äpple. Svarta vallmofrön ger fint knaster i och god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela smöret i mjölet i matberedare eller med fingertopparna. Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Blanda ner socker, vallmofrön och ägg och häll blandningen över smör- och mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Täck med duk. Låt jäsa minst 30 minuter.
  2. Fyllning: Rör smör och socker. Tillsätt citronskal.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel. Bred på smörblandningen nästan ut till kanten. Skala äpplena och riv dem över smöret och strö sedan över majsstärkelsen. Pensla kanterna med ägg och rulla ihop från långsidan till en fast rulle. Skär degen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 210 grader.
  5. Pensla kanterna med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt sedan kallna på ett galler. Blanda ihop glasyren och ringla på den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.