Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaksrutor med punschglasyr

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftiga rutor med punschsmak blir lätt till en lyxig dessert om de serveras med lättvispad grädde, jordgubbar och mynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och rapsoljeblandningen och mjölken samt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Glasyr: Rör samman socker, smör- och rapsoljeblandning, grädde och punsch. Häll glasyren på kakan och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor och får kallna på galler. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.