Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta med punschglasyr

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Frasig pajbotten och mustig, mandeldoftande fyllning, täckt med läcker glasyr och dekorativa cocktailbär - mazarintårtan är sagolikt god! Servera den till kaffe eller cappuccino, gärna med en sås på mixade bär och en klick mjukvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vetemjöl, socker och äggula i matberedare. Skär smöret i cm-stora tärningar och lägg dem ovanpå. Kör allt till en smidig deg och arbeta samman den helt och hållet på mjölat bakbord. Platta ut degen till en rund kaka och låt den ligga kallt minst 30 minuter.
  2. Skär mandelmassa och smör till fyllningen i cm-stora tärningar. Lägg dem i matberedaren och kör några varv. Tillsätt äggen, ett i sänder, och fint riven oskållad bittermandel. Tumma ut mördegen i en rund form, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Låt degen gå 2-3 cm upp på kanten. Häll i mandelsmeten.
  3. Grädda i 200° ca 25 minuter till fin guldbrun färg. Låt kakan svalna, ta loss kanten om den löstagbar och låt kakan kallna helt.
  4. Rör samman punsch och florsocker till en tjock men något flytande smet. Bred punschglasyren över kakan och garnera med avrunna körsbär och små kvistar av citronmeliss. Låt tårtan stå kallt 1 timme i kylen.
  5. Tips: Byt gärna ut körsbären mot många stora, färska hallon eller små jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.