Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En smakrik mazarintårta som kommer från Hushållningssällskapet på Bjärka-Säby någon gång på 60-70 talet, foto okänd Är det små bittermandlar ni har så kan ni ta någon extra. Fick tips av en annan här på matklubben att hon pudrade över florsocker och hade lite grädde på sidan om. Det skulle vara väldigt gott skrev hon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör ner de malda mandlarna och vaniljsockret.
  2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sist den kalla mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 gr ca 60 min. Glasera kakan då den kallnat

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Vetebullen 2 mars 2009

    Hej Maneten! Du får full pott för denna tårta. Den är verkligen mycket god! Den kan jag verkligen rekommendera och den räcker till många! Ha en bra dag! / Jeanette

  • zack10 7 mars 2009

    Suveränt god.Lätt att göra.Det här är lyxfika enligt mig.

  • Trollpacka 10 mars 2009

    Mumselimums! Supergod kaka...den tog slut väldigt fort. Ha en bra dag! / Anna

  • svengelsk 5 juni 2009

    Jättegod och lättgjord. Den gick bra att frysa.

  • clover 15 oktober 2009

    Supergod! Maken alskade den ocksa. jag bakade den 3 ganger pa 1 1/2 vecka . Vi kunde inte fa nog! :)

  • barbrol 26 april 2010

    Hej maneten! Vilken underbar kaka! Alla som smakar den vill ha receptet. Tusen tack!!! Barbrol

  • Ellysdotter 5 juli 2010

    Hej igen ! Kakan är nu uppäten. Den var saftig och subergod. En klar 5:a MVH Elly

  • Ginas 24 januari 2011

    Hej! Kakan var jättegod och uppskattades av alla gäster.. kanon 5 från mig... :-)

  • maneten 24 januari 2011

    Hej!! Tack för ditt fina omdömme. Roligt att höra att ni också tyckte om den. Ha en bra dag!!

  • maneten 27 januari 2011

    Något gick fel jag råkade skicka till mig själv tacket som skulle till en annan här på matklubben. Så får nu försöka göra det rätt. Vet inte om man kan radera kommentarier.

  • Matinga 28 januari 2011

    Har gjort denna kaka många gånger och den är supergod. Även provat utan glasyr och istället haft grädde till, som serverats vid sidan av. Det var nog godare. Kakan pudrade vi med florsocker.

  • gertluddpowwel 18 april 2013

    Beroende framkallande! Använde dock bittermandelarom

  • BeritI 25 april 2013

    Jag håller med även jag har gjort den goda kakan utan glasyr och serverade med vispgrädde mums....

  • kekke46 8 september 2015

    Så saftig och god. Jag färgade glasyren rosa och strödde på silver pärlor, blev så vacker. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.