De ljuvliga rutorna är fyllda med saftigt äpple och söta russin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form som är 30x20 cm med margarin.
- Lägg äppleklyftorna i en kastrull med 1 dl strösocker och 2 msk vatten. Koka upp på hög värme, ta av från värmen och rör om. Låt äpplena dra i lagen tills de är mjuka. Låt svalna.
- Sikta ner mjöl, bakpulver, muskot och ingefära i en skål. Vispa ihop margarin och 1½ dl socker med en elvisp till en vit och fluffig smet. Vispa ner äggen och mjölken. Rör ner de torra ingredienserna till en slät smet.
- Bred hälften av smeten på botten av formen. Lägg på russin och äpplen i ett jämnt lager. Bred över resten av smeten och strö över 2 msk strösocker.
- Grädda 40-45 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen och skär upp i rutor och servera.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar