Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt ostpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Att göra en söt ostpaj till dessert är ett kul sätt att hitta nya användningsområden för hårdost. Det finns ju cheesecake , men lagrad hårdost ger mer smak och annan karaktär än att bara röra ner färskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och ställ i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör crème fraiche i en matberedare i 10 sekunder, tillsätt ost och socker och kör ytterligare 45 sekunder. Vispa ihop ägg, äggulor, vaniljsocker och grädde i en bunke. Rör ner ostblandningen i äggsmeten. Häll smeten i pajformen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över kakan de sista 15 minuterna. Pajen skall vara lite gungig när du tar ut den. Låt pajen svalna. Ställ den sedan i kyl 4-6 timmar för att kallna ordentligt.
  4. Ta pajen ur formen och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.