Att göra en söt ostpaj till dessert är ett kul sätt att hitta nya användningsområden för hårdost. Det finns ju cheesecake , men lagrad hårdost ger mer smak och annan karaktär än att bara röra ner färskost.
Instruktioner
- Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och ställ i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör crème fraiche i en matberedare i 10 sekunder, tillsätt ost och socker och kör ytterligare 45 sekunder. Vispa ihop ägg, äggulor, vaniljsocker och grädde i en bunke. Rör ner ostblandningen i äggsmeten. Häll smeten i pajformen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över kakan de sista 15 minuterna. Pajen skall vara lite gungig när du tar ut den. Låt pajen svalna. Ställ den sedan i kyl 4-6 timmar för att kallna ordentligt.
- Ta pajen ur formen och pudra över florsocker.
Publicerat den
20 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar