Mör kyckling med aprikosmarinad som paneras, steks gyllene och garneras med knapriga sesamfrön.
312 kcal/portion
Instruktioner
- Vispa ihop marmelad, soja och 1 msk sesamolja. Om inte marinaden vill blandas ordentligt kan den värmas försiktigt i en kastrull under omrörning. Låt svalna. Lägg kycklingen i en skål och skeda över 2/3 av marinaden. Vänd filéerna så att de täcks av marinad. Ställ kallt och marinera upp till två timmar.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar dofta, ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan och resten av sesamoljan i stekpannan. Ta upp kycklingen ur marinaden och ställ marinaden åt sidan. Stek kycklingfiléerna 6-7 minuter på en sida tills de blivit gyllene. Vänd filéerna, lägg på ett lock och stek ytterligare 6-7 minuter. Kontrollera att kycklingen blivit helt genomstekt.
- Lägg över filéerna på ett fat och pensla dem på ovansidan med resten av marinaden. Strö över sesamfrön och servera.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar