Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt sesamkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mör kyckling med aprikosmarinad som paneras, steks gyllene och garneras med knapriga sesamfrön. 312 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop marmelad, soja och 1 msk sesamolja. Om inte marinaden vill blandas ordentligt kan den värmas försiktigt i en kastrull under omrörning. Låt svalna. Lägg kycklingen i en skål och skeda över 2/3 av marinaden. Vänd filéerna så att de täcks av marinad. Ställ kallt och marinera upp till två timmar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar dofta, ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan och resten av sesamoljan i stekpannan. Ta upp kycklingen ur marinaden och ställ marinaden åt sidan. Stek kycklingfiléerna 6-7 minuter på en sida tills de blivit gyllene. Vänd filéerna, lägg på ett lock och stek ytterligare 6-7 minuter. Kontrollera att kycklingen blivit helt genomstekt.
  3. Lägg över filéerna på ett fat och pensla dem på ovansidan med resten av marinaden. Strö över sesamfrön och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.