Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söta bananknyten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa härligt frasiga små paket gör du snabbt och lätt med hjälp av vårrulledeg. Servera gärna godbitarna med lite honung och vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut vårrulledegen ur frysen i tid så att arken hinner tina.
  2. Rosta hasselnötterna i en fettfri panna. När nötterna svalnat något är det lätt att gnida bort skalet genom att gnugga dem i en kökshandduk. Hacka sedan nötterna grovt.
  3. Skala och halvera bananerna, dela dem sedan en gång på längden så att du sammanlagt har åtta bananbitar.
  4. Lossa ett degark och lägg på bakbordet. Täck över degarken som du inte arbetar med med en lätt fuktad handduk.
  5. Bred ut cirka 2 tsk nutella i mitten av degarket. Lägg en bananbit på diagonalen. Strö över lite nötter och vik samman till ett paket. Fukta kanterna med lite uppvispat ägg. Lägg rullen med skarven nedåt. Gör likadant med resten av bananbitarna.
  6. Häll oljan i en kastrull med höga kanter eller i en fritös. Värm oljan till 175 grader. Fritera knytena cirka 1 minut eller tills de ser gyllene ut. Lägg lite hushållspapper i ett durkslag och lägg knytena där så att papperet kan suga åt sig överflödigt fett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.