Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatis med salvia och chorizo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk variant är enkelt ordnad: Uteslut korven och stek svamp eller halloumi som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Borsta sötpotatisen väl under rinnande vatten och skär den i klyftor. Blanda med salvian och hälften av oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Skala och klyfta löken. Skrubba citronen väl i ljummet vatten och finstrimla skalet. Blanda lök och citronskal med resten av oljan i en bunke. Salta och peppra. Skär korven i bitar och blanda i. Lägg lök- och korvblandningen bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Mosa fetaosten med citronjuice.
  5. Lägg löken och korven i en skål, vänd ner spenaten. Servera med potatisklyftorna och fetaoströran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.