En vegetarisk variant är enkelt ordnad: Uteslut korven och stek svamp eller halloumi som tillbehör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Borsta sötpotatisen väl under rinnande vatten och skär den i klyftor. Blanda med salvian och hälften av oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
- Skala och klyfta löken. Skrubba citronen väl i ljummet vatten och finstrimla skalet. Blanda lök och citronskal med resten av oljan i en bunke. Salta och peppra. Skär korven i bitar och blanda i. Lägg lök- och korvblandningen bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
- Mosa fetaosten med citronjuice.
- Lägg löken och korven i en skål, vänd ner spenaten. Servera med potatisklyftorna och fetaoströran.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar