Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatisbiffar med saffran och krämig gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här biffarna har redan en glimrande färg av sötpotatisen, men får en extra push och smak av saffran. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sötpotatisen och skär i bitar. Koka tills den är hyfsat mjuk men fortfarande har lite motstånd. Koka även råriset.
  2. Släng ner sötpotatis, råris, olivolja och saffran i en matberedare. Mix till en hyfsat slät puré. Skrapa ner i en skål och blanda ner rödlök och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek i generöst med rapsolja.
  3. Blanda ihop samtliga ingredienser till gurksalladen.
  4. Servera sötpotatisbiffarna med gurksalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.