Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik fläskkarré som får en karamelliserad yta av sweet chilisås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Fräs lök och paprika i 1 msk olja ca 1 minut. Lägg åt sidan.
  3. Stek fläskkarrén ca 3 minuter på varje sida i olja, krydda med salt och peppar. Häll på sweet chilisås, soja och vatten. Låt koka ihop med köttet tills vätskan nästan kokat bort och börjat karamellisera, ca 5 minuter. Vänd köttet ett par gånger så att såsen täcker köttet väl.
  4. Stek äggen. Skölj ärtorna i kallt vatten. Tillsätt lök, paprika, ärter och majs i riset och blanda runt. Skär köttet i strimlor och servera med ris och ägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.