Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur kyckling á la Mia

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Variant på sötsur kyckling, marinaden är det som är finessen. Jag har skrivit vinäger, men använd gärna risvinäger om du har. Detta blev väldigt uppskattat av barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i kycklingköttet, skuret i små kuber. Låt marinera minst 20 minuter, gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en wok och woka kycklingköttet tills genomstekt. I med mera olja och sedan går vitlök, ingefära i. Stek tills det doftar gott.
  3. I med resten av grönsakerna och rör runt. Häll i vatten, vinäger, socker, soja, ketchup, smaka av! Sist har du i finhackad purjo för vacker grönska. Servera genast med nykokt ris, gärna basmati.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.