Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur skinkgryta i mikron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du kan använda andra delar än skinka, magra delen av bogen som kallas picknicbog.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm tjocka strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Blanda löken, vitlöken, ananasjuicen, citronsaften, chilisåsen, worcestershiresåsen och honungen eller farinsocker i en mikrosäker skål. Smula i buljongtärningen.
  3. Blanda vattnet med maizena och rör ner det i skålen. Tillaga övertäckt på full effekt 5 min. Rör om. Lägg i köttet och tillaga övertäckt på full effekt 15 min. Blanda om efter halva tiden. Lägg i ananasbitarna och tillaga ytterligare 2 min.
  4. Smaksätt ev. med soja, salt och peppar. Låt köttgrytan stå på värmeutjämning ett par minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.