Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsyrlig kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag tycker att man skall ta tillvara på säsongens råvaror så här är ett recept med rabarber i kycklingen och hetta från chili

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och kycklingfond i en rymlig kastrull. Ansa och finstrimla rabarbern. Kärna ur och strimla chilin. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt socker, salt, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dom i ca 2 cm stora bitar. Ansa och grovhacka löken, häll av och skär vattenkastanjerna i bitar. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Lägg kycklingen i den heta buljongen och låt sjuda ca 2 minuter. Lägg i paprika, lök och kastanjer och koka i3 minuter. Rör ut maizenan i lite kallt vatten, tillsätt redningen och koka upp. Blanda i böngroddar strax före servering. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.