- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag tycker att man skall ta tillvara på säsongens råvaror så här är ett recept med rabarber i kycklingen och hetta från chili
Instruktioner
- Blanda vatten och kycklingfond i en rymlig kastrull. Ansa och finstrimla rabarbern. Kärna ur och strimla chilin. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt socker, salt, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
- Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dom i ca 2 cm stora bitar. Ansa och grovhacka löken, häll av och skär vattenkastanjerna i bitar. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Lägg kycklingen i den heta buljongen och låt sjuda ca 2 minuter. Lägg i paprika, lök och kastanjer och koka i3 minuter. Rör ut maizenan i lite kallt vatten, tillsätt redningen och koka upp. Blanda i böngroddar strax före servering. Servera med ris.
Publicerat den
15 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar