Ojoj, när man gräver i högarna här hemma hittar man saker vill jag lova! Det här receptet är från ICA-Kuriren nr 7/09.
Instruktioner
- Botten:
Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop till en deg eller kör snabbt ihop i matberedare.
- Klä en ugnsform, ca 21x21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i hela formen. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 10 minuter tills den börjar få färg.
- Fyllning:
Rör under tiden ihop ägg och socker. Vispa ned mjöl och vaniljsocker och därefter grapefruktsaft och citronsaft och skal. Häll fyllningen i formen och grädda ca 12 minuter, tills kakan har stannat men fortfarande är litet kladdig.
- Låt svalna och lyft sedan försiktigt upp kakan ur formen. Skär i rutor och pudra ev med litet florsocker. Förvara svalt fram till serveringen.
Publicerat den
15 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar