Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sött friterat tunnbröd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta friterade tunnbröd både smakar och ser ut som munkar, vilket ju inte är helt fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö jäst och det ½ krm sockret över vattnet i en matberedare med krokar, låt stå i 5 minuter tills blandningen börjat skumma. Blanda ner resten av sockret, mjölk, vaniljsocker, ägg och rapsolja. Tillsätt 7 ½ dl mjöl och salt under omrörning. Tillsätt så mycket extra mjöl som krävs för att få en ganska lös deg. Kör med degkrokarna i 4-5 minuter tills degen är jämn och smidig.
  2. Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme. Stjälp upp degen på en lätt mjölad bakyta och tryck ut luften. Dela i 22 - 24 lika stora bitar med en vass kniv och forma bitarna till bollar. Kavla ut bollarna till 3 mm tjocka och 15 cm långa ovaler. täck över de andra degbitarna under tiden så att de inte torkar ut.
  3. Hetta upp rapsolja till ett djup av 5 cm i en tjockbottbnad stekpanna med höga kanter. Fritera de kavlade tunnbröden i 1 minut per sida eller tills de blivit gyllenbruna. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Häll upp 2 ½ dl strösocker på en tallrik och vänd bröden i det och servera varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.