Detta friterade tunnbröd både smakar och ser ut som munkar, vilket ju inte är helt fel.
Instruktioner
- Strö jäst och det ½ krm sockret över vattnet i en matberedare med krokar, låt stå i 5 minuter tills blandningen börjat skumma. Blanda ner resten av sockret, mjölk, vaniljsocker, ägg och rapsolja. Tillsätt 7 ½ dl mjöl och salt under omrörning. Tillsätt så mycket extra mjöl som krävs för att få en ganska lös deg. Kör med degkrokarna i 4-5 minuter tills degen är jämn och smidig.
- Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme. Stjälp upp degen på en lätt mjölad bakyta och tryck ut luften. Dela i 22 - 24 lika stora bitar med en vass kniv och forma bitarna till bollar. Kavla ut bollarna till 3 mm tjocka och 15 cm långa ovaler. täck över de andra degbitarna under tiden så att de inte torkar ut.
- Hetta upp rapsolja till ett djup av 5 cm i en tjockbottbnad stekpanna med höga kanter. Fritera de kavlade tunnbröden i 1 minut per sida eller tills de blivit gyllenbruna. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Häll upp 2 ½ dl strösocker på en tallrik och vänd bröden i det och servera varma.
Publicerat den
12 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar