Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul risotto med ugnsrostade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och vacker risotto som serveras med smakrika tomater, serranoskinka och rostade pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera tomaterna. Blanda dem med socker och salt. Lägg dem i ett durkslag ca 30 minuter för att rinna av. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja. Strö över citronskal och örter. Rosta tomaterna mitt i ugnen ca 1½ timme. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut lite luft. Stäng av ugnen och låt dem torka på eftervärmen ca 1 timme.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka sellerin. Fräs lök och selleri i 2 msk olivolja 2-3 minuter. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 minuter, tills det blir glansigt.
  3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll vinet över riset och låt det koka in. Tillsätt den varma buljongen i omgångar under omrörning och koka tills riset är krämigt ca 20 minuter. Rör ner smör och riven parmesanost. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  4. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Halvera körsbärstomaterna. Fräs vitlök och tomater i 2 msk olja i 2 minuter. Rör ner spenaten och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner tomatblandningen försiktigt i risotton.
  5. Servera risotton med ugnsrostade tomater, serranoskinka och rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.