Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solöga på lax och dillpotatis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt på påskbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre kuber. Koka i 5–7 minuter och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en bunke och blanda ner dill, olja, salt och vitpeppar. Rör runt så alla smaker blandas ordentligt, ställ sedan bunken åt sidan.
  2. Avlägsna skinnet från laxbiten och skär den i något mindre kuber än potatisen. Skär gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skär ner den i mindre tärningar. Lägg sedan upp allt på ett serveringsfat. Börja med laxen i en cirkel längst ut på fatet, fyll sen på med potatis och till sist läggs kapris i mitten. Toppa med äggulor och några tag med svartpepparkvarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.