Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Lånat recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt oljan och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en jämn smet. Jäsa ca 45 min.
  2. Knåda degen och dela den i två delar. Platta (kavla) ut varje del till en rektangel. Skåra den i mindre rektangelbitar. Lägg varje bröd på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev. med vatten. Jäsa ca 45 min. Ugn: 225 grader Tid: ca 15 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 10 augusti 2008

    Hej! Verkar gott! Har en fråga bara... Skall man ha obehandlade solrosfrön och linfrön i degen eller man skall blöta linfrön och ha rostede saltade solroslärnor? Tacksam för ett snabbt svar. Mvh Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.