Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt oljan och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en jämn smet. Jäsa ca 45 min.
Knåda degen och dela den i två delar. Platta (kavla) ut varje del till en rektangel. Skåra den i mindre rektangelbitar. Lägg varje bröd på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev. med vatten. Jäsa ca 45 min. Ugn: 225 grader Tid: ca 15 min
Hej! Verkar gott! Har en fråga bara... Skall man ha obehandlade solrosfrön och linfrön i degen eller man skall blöta linfrön och ha rostede saltade solroslärnor? Tacksam för ett snabbt svar.
Mvh Monika
Hej! Verkar gott! Har en fråga bara... Skall man ha obehandlade solrosfrön och linfrön i degen eller man skall blöta linfrön och ha rostede saltade solroslärnor? Tacksam för ett snabbt svar. Mvh Monika