Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommargratäng med kyckling och grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera gärna till ris eller klyftpotatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera lökarna, dela morötterna i mindre bitar om de är stora. Dela blomkålen i buketter. Fördela grönsakerna och tomaterna i en smord ugnsform. Blanda grädden med buljongen och häll över. Gratinera i ca: 10 minuter.
  3. Pensla kycklingen med grillolja. Stek den hastigt tills den har fått fin färg.
  4. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och sätt in i ugnen i ytterligare ca: 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna knappt är mjuka.
  5. Krydda med salt och peppar och garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.