Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarpaj

 
Skriv ut

En mycket omtyckt paj åt det syrliga hållet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, blanda ner resten av ingredienserna till botten. Tryck ut degen i en pajform noggrant upp på kanterna, de sjunker ner under gräddning. Grädda i 10 - 12 minuter i 200 grader. Låt pajskalet svalna.
  2. Blanda ihop fyllningen och bred ut den i pajskalet. Låt stå kallt i några timmar.
  3. Blanda aprikosmarmelad och vatten i en kastrull, värm. Garnera pajen med frukt och bär. Pensla sedan över marmeladen. Tack vare "marmeladlocket" håller sig garneringen snygg i flera dagar (om pajen finns kvar så länge vill säga).
  4. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.