Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarpytt med färska rödbetor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Pytt i panna är en mångsidig rätt och det här är en god sommarvariant.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka rödbetorna (förkokta behöver bara värmas 5-10 min i mikron). Tvätta de färska rödbetorna rena och koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min. Spola dem hastigt i kallt vatten medan du drar av skalen. Skrubba potatisen och skär den i tunna skivor (3-5 mm). Stek i lite smör eller olja i en stekpanna på medelvärme. Halvera lökarna och skär dem i grova strimlor. Lägg dem i stekpannan när potatisen stekt i 5 min. Skär korven i tunna skivor (3-5 mm) och tillsätt den efter ytterligare 3-4 min. Låt allt steka medan du rör om tills potatisen känns mjuk och korven har fått lite färg, ytterligare 15-20 min. Rör ihop smöret med saften av limen. Servera pytten med varma rödbetor med limesmör som smälter över dem och lite sweet chili-sås vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.