Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsoppa med lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En soppa som är lika god ljummen som kall. Variera med att ersätta laxen med några färska räkor eller lufttorkad skinka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva purjolöken, även det gröna. Fräs några minuter i smör i en gryta på svag värme. Rör i mjöl och tillsätt vatten, vitt vin, vispgrädde och hönsbuljongtärningar. Låt koka 6-8 minuter. Mixa soppan och tillsätt salt och peppar.
  2. Fyll fyra sopptallrikar och toppa med färskrökt lax i skivor och grovriven pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.