Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med citronkräm och maräng

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god sommartårta med syrlig fyllning och söt/sega marängtoppar. Garneras med färska vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och tillsätt äggulorna, en i taget (spara äggvitorna till marängtopparna) Rör i vetemjöl blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken och vänd hastigt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Förgrädda 10 minuter.
  3. Vispa undertiden ägg och socker pösigt till citronkrämen. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och finrivet skal. Bred ut citronkrämen på den varma kakan. Grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös.
  4. Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank och fast maräng. Pressa i citronsaft och tillsätt salt. Vispa ytterligare en liten stund.
  5. Häll marängsmeten i en sprits och spritsa fina marängtoppar på kakan. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ca 15 minuter tills marängen fått lite färg.
  6. Garnera med röda vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.