En ljuvligt god sommartårta med syrlig fyllning och söt/sega marängtoppar. Garneras med färska vinbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker vitt och tillsätt äggulorna, en i taget (spara äggvitorna till marängtopparna) Rör i vetemjöl blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken och vänd hastigt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Förgrädda 10 minuter.
- Vispa undertiden ägg och socker pösigt till citronkrämen.
Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och finrivet skal. Bred ut citronkrämen på den varma kakan. Grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös.
- Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank och fast maräng. Pressa i citronsaft och tillsätt salt. Vispa ytterligare en liten stund.
- Häll marängsmeten i en sprits och spritsa fina marängtoppar på kakan. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ca 15 minuter tills marängen fått lite färg.
- Garnera med röda vinbär.
Publicerat den
22 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar