Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med maräng och jordgubbar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Smakar sommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör marängen: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa vitorna till ett löst skum tillsammans med 1 msk socker. Häll resten av sockret och 5 msk vatten i en kastrull. Låt koka tills det blir segt, men inte brunt. Konsistensen ska påminna om vit sirap.
  2. Häll den sega sockerlagen i äggvitan under vispning. Vispa länge, tills marängen är rumstempererad.
  3. Bred ut smeten till en rundel, 20 - 25 cm i diameter, på bakplåtspapper som ligger på en plåt. Ställ in i ugnen.
  4. När marängen stått i ugnen i 1 timme: lägg på de hackade mandlarna och låt stå i ytterligare 15 minuter i ugnen.
  5. Gör fyllningen: Vispa upp créme fraichen med en elvisp så den blir hård. häll i vaniljsockret ( eller urskrapet från en vaniljstång ), riv skalet från citronen, blanda ned i créme fraichen med 1 msk socker blanda.
  6. Bred ovanpå den helt kalla tårtbotten och toppa med rikligt med skivade jordgubbar.
  7. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.