Krispig och färgrik bönsallad med oliver, mandel och mynta, passar utmärkt till grillat kött.
Instruktioner
- Ansa bönorna och sockerärterna. Strimla paprikan fint. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och lägg i bönorna. Koka 1 minut. Tillsätt sedan sockerärterna och koka ytterligare 1 minut. Låt rinna av ordentligt. Lägg bönorna och sockerärterna i en skål med isvatten så att de slutar tillagas och förblir krispiga.
- Låt bönorna och sockerärterna rinna av ordentligt. Lägg dem i en stor skål tillsammans med paprikan, oliverna och mandelspånen. Vänd och blanda väl.
- Gör dressingen genom att vispa ihop olivolja, vinäger och vitlök. Häll sedan dressingen över salladen. Tillsätt myntabladen och vänd och blanda väl. Servera genast till grillat kött eller fisk.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar