Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krispig och färgrik bönsallad med oliver, mandel och mynta, passar utmärkt till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa bönorna och sockerärterna. Strimla paprikan fint. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och lägg i bönorna. Koka 1 minut. Tillsätt sedan sockerärterna och koka ytterligare 1 minut. Låt rinna av ordentligt. Lägg bönorna och sockerärterna i en skål med isvatten så att de slutar tillagas och förblir krispiga.
  2. Låt bönorna och sockerärterna rinna av ordentligt. Lägg dem i en stor skål tillsammans med paprikan, oliverna och mandelspånen. Vänd och blanda väl.
  3. Gör dressingen genom att vispa ihop olivolja, vinäger och vitlök. Häll sedan dressingen över salladen. Tillsätt myntabladen och vänd och blanda väl. Servera genast till grillat kött eller fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.