Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig fårostsallad med bulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ät denna läckra fårostsallad med bulgur och grönsaker, ett bra alternativ för er som gillar stark och nyttig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn 1 lök i lite olja i en gryta. Häll i grönsakerna och tillsätt buljongen, smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda i svag värme (3;an) i ca. 7 minuter.
  2. Bryn resten av löken i en panna. Häll i bulgur* när löken är gyllenbrun. Blanda och stäng av värmen, låt stå i ca 5 min.
  3. (* koka upp bulgur först - tillsätt lite flytande margarin, häll i bulgur, rör om och tillsätt 1 glas vatten. Låt det koka tills vattnet sugs upp, rör om då och då)
  4. Blanda därefter bulgur med grönsakerna, smaka av med limesaft, lite salt och olivolja. Blanda igen och häll upp blandningen på tallrikar. Skär osten och fördela dem över salladen.
  5. Ät den gärna ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.