Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa med pistou och grillat bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig och vegetarisk soppa med rotsaker och bönor. Pistou är en mixad blandning av vitlök, basilika, parmesan och olivolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rotsellerin och potatisen i små tärningar. Skala och hacka vitlöken, hacka purjolöken. Fräs vitlök, rotselleri, purjolök och potatis i olivolja utan att det tar färg. Skålla tomaterna och skär dem i tärningar och tillsätt tillsammans med bönorna och buljongen. Sjud sedan på svag värme under lock 30-35 minuter.
  2. Skär haricots vertsen i mindre bitar, tärna squashen. Tillsätt dem i soppan, sjud ytterligare 10 minuter. Smaka av soppan med lite citronsaft, salt och peppar.
  3. Pistou: Mixa vitlöken, basilikabladen, osten, olivolja och lite salt.
  4. Droppa lite olivolja över bröden och stek dem i grillpanna. Rör ner pistou i soppan precis före servering. Soppan får absolut inte koka efter detta. Slå upp i skålar och servera med brödet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anjola 22 februari 2010

    Sjukt gott! Uteslöt harry och blandade i paprika istället! Megan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.