Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjoncrème till grillat och bröd mm

 
Skriv ut

En mycket mångsidig champinjoncrème. Lägg en klick på nygrillat eller stekt kött istället för aromsmör. Använd istället för leverpastej på bröd. En mycket bra fyllning i smörgåstårtor. Även helt perfekt som fyllning av gurkbåtar. Gör gärna en stor sats, för den går perfekt att frysa. Tycker man att den grå färgen är tråkig, så ersätter man en del av saltet med kinesisk soya. Du får då en mörkbrun crème.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär champinjonerna i mindre bitar, finhacka dill och purjolök, finriv osten. Lägg smöret i en stor kastrull och låt smälta på medelvärme. Lägg i champinjoner och rör om, låt stå till svampen släppt sin vätska och den kokat in igen. Det brukar ta ca 20-30 minuter, pressa då i vitlöken samt salta och peppra, rör om väl.
  2. Häll sen över i en bunke och låt svalna helt. Tillsätt crème fraiche och majonnäs, kör sen med mixerstav till en slät och fast röra. Blanda sist i dill, ost, purjolök och bostongurka och rör om väl. Smaka av om mer salt eller peppar behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.