Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa med squash

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud soppan med bröd som förrätt eller lunch. Serveras soppan som förrätt räcker den till 6-8 personer.

Ingredienser

Instruktioner

Skär squashen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olvolja och smör ca 5 min. Rör om då och då, den får inte bli brun. Tillsätt squash, oregano, salt och peppar och låt fräsa ytterligare ca 5 min. Häll i buljongen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg ett lock över halva kastrullen och låt sjuda ca 15 min. Tillsätt osten och låt den smälta. Mixa soppan med mixerstav och tillsätt grädde. Tillsätt lite extra buljong om soppan är för tjock. Skär den gula squashen i skivor. Stek skivorna hastigt i smöret och krydda med salt. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med de gula squashskivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.